Energy Rebalance Methode

Is een meet- en behandelmethode die op een holistische manier balans brengt in alle lagen van het lichaam en de organen: fysiek, mentaal en energetisch.
Activeert hierdoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam en herstelt het immuunsysteem.

“Het immuunsysteem is het belangrijkste systeem van ons lichaam.
Het is de enige dokter die ons daadwerkelijk geneest.”

Audrea van Poppelen

Intake

De intake is van grote waarde om het verband tussen je klachten en het ontstaan ervan goed in kaart te kunnen brengen. Daarom nemen we tijdens deze intake vragen door over je levenshouding en levensstijl vanaf de geboorte tot aan nu. Denk hierbij aan:

 • energieniveau

 • stressbelasting

 • sport en beweging

 • voeding

 • anticonceptie

 • vaccinaties

 • SOA’s

 • koffie- en alcoholgebruik

 • Voedingssupplementen- of medicijngebruik. Neem eventuele medicijnen en voedingssupplementen die je gebruikt mee naar de intake.

Methode

Energy Rebalance Methode is een combinatie van Oosterse geneeskunst volgens de orgaanklok, homeopathie, Bach bloesem therapie, Australian Bush remedies, breathwork en biofotonen therapie. De energiebanen worden volgens de elektro acupunctuur gemeten. Deze door Audrea zelf ontwikkelde, unieke methode is gebaseerd op 20 jaar kennis en ervaring met het menselijk lichaam.

De aanpak van de Energy Rebalance Methode is holistisch, waarbij gekeken wordt naar de gehele mens in plaats van naar alleen de klachten. De nadruk ligt daarbij op het vinden van de oorzaak van de ziekte of symptomen door te kijken naar de samenwerking tussen organen, het energieniveau van het lichaam, de stressbelasting en de mindset.

Vanuit dit gegeven benadert Audrea de behandeling zowel vanuit de wetenschap (biofotonen therapie) als vanuit de Alchemie. Deels logica, deels magie dus.

Waarom de Energy Rebalance Methode?

Mijn missie:
“To restore the foundation of your health so you will regain energy & balance”.

Audrea: “Niets is zo fijn om in je kracht te staan, te vertrouwen op je lichaam en intuïtie en te genieten van je natuurlijke energie. Maar in deze maatschappij waarin we aangestuurd worden door de mind en alles willen weten, begrijpen en controleren, krijgt ons hoofd de overhand en treden we uit verbinding met ons lichaam. Het lichaam spreekt een andere taal en wil voelen, uitrusten en herstellen. Mede hierdoor komen klachten als chronische vermoeidheid, burn-out en depressie steeds vaker voor.

In mijn praktijk help ik volwassenen en kinderen vanuit een holistische visie op gezondheid om het zelfgenezend vermogen van hun lichaam te activeren door op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten en voor een oplossing te zorgen.
Ik werk hierbij als een soort Alchemist om iemand weer in zijn originele staat te krijgen, in een gezond lichaam. Ik probeer hierbij rust in jouw hoofd te brengen en beweging en energie in het lichaam, waardoor er een transformatie plaats kan vinden waarbij het lichaam weer de leiding neemt en er levensenergie vrijkomt.

Deze holistische aanpak werkt op 3 lagen:

 • Fysiek
  Meten van energiebanen, die verbonden zijn met organen, systemen (hormonen, spijsvertering), weefsel en huid.

 • Mentaal
  De geestelijke laag, waarin trauma’s, emoties, overtuigingen en blokkades zich bevinden.

 • Energetisch
  Een lichaam doet niets wanneer er geen energie in het lichaam is. De energie moet stromen. Ik voel en vul die aan.

DE BEHANDELING

De symptomen bepalen in combinatie met de duur van de klachten hoeveel behandelingen er nodig zijn en welk traject van toepassing is. Alle trajecten zijn op maat en gericht op jouw specifieke klachten.

De behandeling start met een bodycheck. Tijdens deze check meten we met een meetpen 120 acupunctuurpunten op handen en voeten. Deze punten zijn via meridianen verbonden met je organen. Zo kunnen we zien en horen waar verstoringen zitten.

Hierna begint de daadwerkelijke behandeling, waarbij een combinatie van homeopathische middelen met behulp van biofotonen het lichaam in worden gestuurd. Bacteriën, virussen en toxinen worden hierbij geneutraliseerd, waardoor het lichaam deze afvalstoffen kan opruimen en kan herstellen. Iedere behandeling werken we zo dieper op je energieniveau. Dit heeft ook effect op de emoties omdat ieder orgaan een emotionele verbinding heeft. Ik geef je graag meer uitleg over de werking en achtergronden van biofotonen therapie.

De behandelingen duren gemiddeld 1 uur. Wanneer het lichaam door langdurige overbelasting meer tijd nodig heeft om te ontspannen, is er een mogelijkheid om 1,5 uur te behandelen. De behandeling wordt gegeven in een comfortabele stoel, is rustgevend en pijnloos en er wordt niet of nauwelijks gesproken.

NB: De Energy Rebalance Methode is toepasbaar op iedereen, maar is niet geschikt voor mensen die immuun onderdrukkende medicatie slikken, mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of shunts, plastic bloedvaten of varkenshartkleppen hebben gekregen of mannen die gesteriliseerd zijn.

NA DE BEHANDELING

Direct na afloop van de behandeling

Tijdens en na de behandelingen gebeurt er van alles. Het lichaam heeft gemiddeld 3-5 dagen nodig om de afvalstoffen die vrijkomen af te voeren via de nieren. Veel water drinken tijdens deze dagen is daarom een vereiste. Alcohol en koffie hebben negatieve uitwerking op het purificatieproces van het lichaam.

Na afloop van een volledig traject
Na afloop van een hersteltraject zul je ervaren dat je lichaam zich heeft hersteld. Dit zorgt voor:

 • Meer lichaamseigen energie

 • Meer rust in hoofd en lichaam, minder gejaagdheid

 • Betere spijsvertering met regelmatige stoelgang

 • Dieper slapen, uitgerust wakker worden

 • Minder spierspanning

 • Betere bloedcirculatie: warme handen en voeten

 • Stabiele hormoonhuishouding

 • Emotionele stabiliteit, balans

 • Meer dorst en verbeterde eetlust